Barcelona Bayrağı

Barcelona Bayrağı
İspanya Katalunya Bölgesi'nde bulunan Barcelona Şehri'nin resmi bayrağı.

3 Haziran 2011 Cuma

Barcelona Alışveriş

Outlet ve Mağazalar - Barcelona'da Alışveriş


Barcelona Outlet - La Roca Village www.larocavillage.com


La Roca Village

Barcelona'da alışveriş yapmak, üstelik bayanların uğrak markaları Mango ve Zara'nın İspanyol markası olması sebebiyle daha ilgi çekici hale gelmektedir. Barcelona'dan yarım saatlik mesafede bulunan bu outlet birbirinden ünlü markaların mağazalarına ev sahipliği yapıyor ve fiyatlar tatmin edici düzeyde. Eğer yolunuz düşerse ki eğer vaktiniz varsa mutlaka uğrayın. Keyifli alışverişler...

La Roca Village ve ben...


Mağaza listesi için outlet merkezinin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Tommy Hilfiger'dan CK'e bir çok ünlü markanın mağazasını gezebilirsiniz. Bu outlet merkezine tam gün olmasa bile yarım günden fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Daha önceleri Amerika'ya alışveriş için gidenleriniz varsa konsept çok tanıdık gelecektir. İstanbul'da bulunan Viaport alışveriş merkezine benziyor da diyebiliriz. Bunun yanısıra Barcelona'da alışveriş yapabileceğiniz tek yer desem yeridir. :) Söylemeden geçmeyelim La Roca Outlete çok yakın bir yerde Zara markasının fabrika satış mağazası var mutlaka uğrayın ama önce çok yakın olan yere nasıl gidebileceğinizi birine sorun...

La Roca Outlet shopping center


Barcelona'da Şehir Merkezi'nde Alışveriş

Gelelim Barcelona şehir merkezinde alışveriş yapmaya... Bence şehir merkezinde herhangi bir yerde alışveriş yapmaya başlamadan önce outleti bi gezim derim.Eğer programınız müsait değil ve outlete gidemiyorsanız bütün markaları bulabilirsiniz  ama yaşadığınız ülke ve şehirde ki fiyatları biliyorsanız karşılaştırmalı olarak alabilirsiniz. Biz İstanbul'a göre uygun bir marka yada ürüne rastlamadık şehir merkezinde. Gitmeden hatırlatalım Mango ve Zara İspanyol markaları ve heryerde mağazalarını göreceksiniz. Fiyatlar ise Türkiye'den çok farklı değil.



Öncelikle Barcelona'da La Rambla caddesinin başlangıcında iskelede bulunan zaten gözünüzden kaçmayacak Maremagnum adlı bir alışveriş merkezi var. Arka tarafında ise meşhur Barcelona akvaryumunu ziyarete geleceksiniz. Bunun dışında ister yöresel yemekleri isterseniz fast food tarzı yemek için buraya yolunuz düşecektir. Barcelona'da bulunan bu alışveriş merkezinin içerisinde Bershka, Mango, Desigual, H&M, Lacoste, Stradivarius, Pull&Bear ve Barcelona futbol klübünün resmi mağazasına kadar bir birçok markanın mağazasını gezebilirsiniz. Maremagnum alışveriş ve yemek için çok ideal ve Barcelona'da görülmesi gereken yerler arasındadır.


La Rampla
La Rampla Caddesi üzerinde zaten sürekli dolaşacaksınız. Bu cadde bana göre bizim İstiklal caddesini andırıyor biraz. La Rampla üzerinde çoğunlukla yöresel ve fast food yemek yerleri, flemenko barları ve alışveriş için ise hediyelik eşya dükkanları bulunmakta. Hediyelik eşyalarınızı bu cadde üzerinde bulunan ve çoğunu Pakistan, Hint ve Mısır gibi ülke vatandaşlarının sahibi olduğu "souvenirs" adlı dükkanlardan alabilirsiniz. "Başka yerde daha ucuz bulurmuyum acaba?" diye düşünmeyin dalın dükkanlara sıkı pazarlık yapın bol bol alın... Unutmayın €'ları TL olarak düşünün ona göre alışveriş yapın, pazarlık etmeye başlayınca Türk olduğumuz anlaşılıyor zaten bozuntuya vermeden açık indirmeye devam.


Passaig de Garcia
La Rampla'dan yukarı çıkıp Catalunya Meydanı'na ulaştıktan sonra La Rampla arkanızda kalacak şekilde hafif sağa doğru meydanı geçince üzerinde Türk Konsolosluğu'nun da bulunduğu Passeig de Garcia adlı bulvara çıkacaksınız. Passaig de Garcia ise bana göre Bağdat Caddesi'ne benziyor. Barselona'da yemeniz gereken tapasların en güzelini yiyeceğiniz Txepela adlı tapas bar bu cadde üzerinde. Yine bu cadde üzerinde ünlü markaların mağazalarını bulabilirsiniz. Passaig de Garcia üzerinde Burberry, Chanel, Yves-Saint Lourent, Hermes, Zara, Laurel, Mango, Benetton gibi bir çok mağaza bulunmaktadır.

Plaça de Catalunya yani La Rampla'nın yukarısında bulunan Katalunya meydanında ise El Corte İngles alışveriş merkezini bulunmaktadır. Bizdeki boyner benzeri olan devasa mağaza içerisinde aklınıza gelen bütün markaları bulabilirsiniz. Avenida Diagonal caddesi, Barcelona Glories ve Dioganal Mar önemli alışveriş merkezlerindendir. El Born semti ise tasarım butikleri ile doludur.

Ünlü İspanyol Yelpazeleri


Ve son olarak Barcelona'ya gidipte ünlü İspanyol yelpazelerinden almadan gelmeyin. Çeşitli mağazalarda, hediyelik eşya dükkanlarında yada sadece yelpaze satan dükkanlarda bulabileceğiniz bu ünlü İspanyol yelpazeleri 10€'dan başlayıp kalitesine ve büyüklüğüne göre 150€'ya kadar çıkabiliyor.

Barcelona'da 90€ üzeri alışverişlerinizde tax free'den  %18 verginizi geri almayı unutmayın. Şimdiden size iyi alışverişler ve bol harcamalı günler...



Ömer Faruk EREN
Barcelona 2011


Maremagnum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder